Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αποκλειστικά νέα από την Κουνελούπολη

Τα νέα είναι καλά.
Κατ' αρχήν ο Κούνελος Κουνελένιος αυτές τις μέρες βοηθάει τον Αγιοβασίλη να ετοιμάσει τα δώρα για τα παιδιά.
(Το Πάσχα ο Κούνελος τα ετοιμάζει μόνος του, δεν τον βοηθάει κανείς, γι΄αυτό και έχουν βάλει στο παιχνίδι τους νονούς και τις νονές, για να καταφέρουν να εξυπηρετήσουν όλα τα παιδάκια, κατάλαβες τώρα;)
Η Κουνελούπολη είναι γεμάτη στολίδια και δώρα και γεμάτη αστέρια, γέλια, καρότα και ένα φεγγαράκι λαμπρό.
Ο Κούνελος είναι από τη φύση του αισιόδοξος και ελπίζει ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους και όπως πρέπει. Τον βοηθάει και η φυσική του κατάσταση, σε αντίθεση με τον Αγιοβασίλη που είναι πιο αργοκίνητος με τη χοντρή κοιλιά του και ... έχει και μια ηλικία, όπως και να το κάνεις.
Ο Κούνελος Κουνελένιος αντίθετα, στα 22 του χρόνια είναι στα καλύτερά του και έχει στόχους, όνειρα και φιλοδοξίες που βέβαια τα κρατάει για τον εαυτό του, γιατί τον έχουν λίγο παρεξηγήσει μετά την ήττα που έφαγε στον ηλίθιο αγώνα με τη χελώνα (κάτι πήγε στραβά τότε, αλλά δεν βρήκε ακόμη το χρόνο να κάνει την αποτίμηση και τον απολογισμό του).
Εντωμεταξύ διαβάζει βιβλία, κάνει πρακτική εξάσκηση σε ανατολίτικες τέχνες για χαλάρωση και διαλογισμό και ακούει μουσικές που τον στέλνουν στο παρελθόν, στο μέλλον, στα καλύτερα, στα χειρότερα και στα χαμένα.
Πάντα σκέφτεται και νοσταλγεί τους ανθρώπους που είναι μακριά και κάνει ταξιδάκια για να τους βλέπει. Θυμάται όλα τα παιδάκια που συνάντησε και που έβλεπε στα ταξίδια του και, όταν κανένα βράδυ είναι μόνος του και έχει φεγγάρι, ανοίγει το μπαούλο με τις αναμνήσεις και βγάζει τις ζωγραφιές και τα γράμματα που του έστελναν και τα ξαναδιαβάζει, τα ξαναδιαβάζει και τα ξαναδιαβάζει ...


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Για τη Νικολέτα,τη Χριστίνα και τη Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου